Латифундії не забезпечують продовольчої безпеки держави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Латифундії не забезпечують продовольчої безпеки держави

Аграрний ринок
295
Третина орних земель України вже перебуває у користуванні агрохолдингів. Із 32 мільйонів гектарів - вони хазяйнують приблизно на 10 мільйонах.
Наприклад, в управлінні агрохолдингу Олега Бахматюка - понад 400 тисяч гектарів угідь, у Рината Ахметова - 225 тисяч гектарів. Почали вкладати у перспективну галузь також інші багаті українці. Повноцінний ринок землі запрацює у нас уже наступного року. Тож є ймовірність, що виникнуть великі землеволодіння. А їхніми господарями стануть іноземці. Аргентина та Бразилія почали з подібним боротися. Оскільки агрохолдинги годують не місцеве населення, а відправляють свою продукцію за кордон.
"Досвід країн світу говорить, що латифундія - це не краща форма забезпечення продовольчої безпеки і, взагалі, незалежності країни. І не даремно всі країни світу не мають такої форми землекористування, як латифундії. За винятком отих двох латиноамериканських країн, де вони активно розпочали боротьбу", - розповів телеканалу UBR завкафедри ННІ економіки природних ресурсів Анатолій Юрченко.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас