Людей у ​​селах все менше, а сільрад все більше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Людей у ​​селах все менше, а сільрад все більше

Аграрний ринок
386
За роки незалежності України чисельність сільського населення скоротилася на 2,5 мільйона.
Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської облради, про це поінформував під час наради-семінару Української асоціації районних і обласних рад президент асоціації, голова Харківської облради Сергій Чернов.
Характеризуючи нинішній стан адміністративно-територіального устрою України, він навів, зокрема, такі статистичні дані: "З 1991 року спостерігається тенденція зменшення кількості сільських жителів. За останні 20 років чисельність сільського населення скоротилася на 2,5 млн. осіб, а кількість сільських населених пунктів зменшилася на 348 одиниць. Але разом з тим кількість рад збільшилися на 1067 одиниць".
Також Чернов звернув увагу на проблему відсутності в багатьох випадках чітких меж адміністративно-територіальних одиниць. "За даними Держкомзему, в 2010 році в Україні встановлені або змінені межі тільки в 19 тис. 252 населених пунктах, що становить 64,5% від їх загальної кількості", - повідомив президент асоціації.
На думку Чернова, органи місцевого самоврядування користуються великою підтримкою серед населення, що вкрай необхідно для проведення реформ.
"Громади повинні бути самодостатні й вирішувати 80% своїх питань самостійно", - вважає Чернов.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас