Білорусь продовжує домовлятися з МВФ про новий кредит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь продовжує домовлятися з МВФ про новий кредит

Казна та Політика
145
Прем'єр-міністр Білорусі Михайло Мясникович заявляє про продовження переговорів з Міжнародним валютним фондом про надання республіці нового кредиту.
"Ми продовжуємо роботу. Переговори тривають, відмовлятися від нової програми з МВФ Білорусь не планує. Вважаємо, що для виділення нового кредиту є всі підстави", - заявив Мясникович.
Прем'єр додав, що Білорусь дотримується взятих на себе зобов'язань. "Тому якщо не буде політизовано з того боку, то ми маємо право розраховувати на програму", - сказав Мясникович.
У той же час глава білоруського уряду зауважив, що республіка може вирішувати проблеми в економіці і без нового кредиту МВФ. "Це не критичне кредитування", - підкреслив він. "Але з урахуванням того, що це міжнародна організація, де ми є повноправними членами, це не тільки виділення відповідної кредитної підтримки, що важливо, але наявність програми з МВФ - це свого роду сигнал міжнародній спільноті про те, що економіка на підйомі, розвиток йде за загальноприйнятими у світовій практиці нормами", - сказав прем'єр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас