Нижня палата парламенту Італії схвалила другий пакет заходів бюджетної економії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нижня палата парламенту Італії схвалила другий пакет заходів бюджетної економії

Казна та Політика
164
Нижня палата парламенту Італії схвалила в середу другий за три місяці пакет жорстких заходів економії порядку 54 млрд євро бюджетних коштів. Про це повідомляє радіо "Свобода".
Раніше урядовий законопроект, що передбачає, зокрема, зростання податків і збільшення пенсійного віку для жінок, схвалив італійський Сенат. Кабінет Сильвіо Берлусконі розраховує за допомогою нових заходів домогтися збалансованого бюджету до 2013 року.
В обмін на ці кроки Європейський центральний банк обіцяв підтримку Риму, щоб допомогти йому уникнути боргової кризи, яку переживає зараз Греція.
Після схвалення "фінансового маневру" в палаті депутатів, його має підписати Президент республіки Джорджо Наполітано.
12 серпня повідомлялося, що державний борг Італії досяг у червні рекордних розмірів, перевищивши 1,9 трлн євро. Раніше, виступаючи в парламенті, прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі сказав, що економіка країни "сильна", а банки "кредитоспроможні".
Кількома днями раніше в ЄЦБ заявили, про відновлення покупок на вторинному ринку держоблігацій Іспанії та Італії. Вчора повідомлялося про те, що прибутковість п'ятирічних облігацій Італії досягла рекорду з моменту створення євро за підсумками боргового аукціону, що підсилило побоювання ринків з приводу фінансового стану третин економіки єврозони. Італія розмістила облігацій на 6,485 млрд євро, включаючи п'ятирічні папери на 3,865 млрд євро, прибутковість по яких склала рекордні 5,6%. Надія на те, що Китай може допомогти Італії скупкою її облігацій, не змогла поліпшити результат аукціону.
Нагадаємо, в середині липня італійський парламент остаточно схвалив план економії бюджету. Офіційний Рим тоді заявляв, що ряд жорстких заходів допоможе Італії заощадити близько 48 млрд євро і до 2014 р. скоротити заборгованість на 0,2% ВВП. Серед цих заходів, зокрема, відмова від підвищення зарплат і прийому на роботу нових співробітників у бюджетній сфері, а також проведення масштабної програми приватизації.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас