Аналітики: Ймовірний дефолт Греції відіб'ється на Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Ймовірний дефолт Греції відіб'ється на Україні

Казна та Політика
1412
Ймовірний дефолт Греції у світлі загальної несприятливої ​​ситуації на світових фінансових ринках, негативно вплине на європейську фінансову систему, і, очевидно, відіб'ється на Україні, вважають аналітики рейтингового агентства "IBI Rating".
В силу значної присутності іноземного капіталу в українському банківському секторі, останній не залишиться осторонь.
На думку агентства, вплив другої хвилі банківської кризи в Україні буде не таким значним, як першої. Багато в чому це пов'язано з тими заходами безпеки, які зробили НБУ, уряд і самі банки. Зокрема - збільшення ліквідності, перегляд стратегій управління ризиками, підвищення вимог до позичальників.
Разом з тим, як вважає директор Рейтингового агентства "IBI-Rating" Григорій Перерва, криза може виявитися каталізатором змін на банківському ринку. Частина банків, які не встигли наростити ліквідність, реструктуризувати свої кредитні портфелі або занадто залежні від підтримки власників, змушені буде поступитися отриманими раніше позиціями. "Досить позитивно слід оцінювати становище банків з іноземним капіталом, які знизили залежність від материнських структур, в т.ч. за рахунок нарощування портфеля депозитів, а також - українських банків, що мають підтримку промислових груп, в які вони входять. Те ж стосується і представників російського капіталу, активність яких, втім, може сковуватися неоднозначною ситуацією у самій російській економіці", - вважає Перерва.
Загалом передбачається, що український банківський ринок виявиться більш стійким до очікуваної хвилі кризи, а за її підсумками не виключається зміцнення позицій ряду банків III-IV груп, які сьогодні краще капіталізовані і не мають значних проблемних портфелів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас