Контрольована реструктуризація боргів Греції - ілюзія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Контрольована реструктуризація боргів Греції - ілюзія

Казна та Політика
736
Контрольована реструктуризація боргів Греції - лише ілюзія, оскільки подібний процес не може протікати, не викликаючи хаосу, вважає директор Єврокомісії з економічних та монетарних питань Марко Бутті. На його думку, щодо Греції існують дві омани. Одна з них - це можливість контрольованої реструктуризації, друге - те, що грецькі боргові проблеми можна ізолювати всередині кордонів держави, передає Reuters.
Як повідомив Бутті, боргові проблеми, з якими зіткнулася Греція, не можна утримати всередині географічних кордонів держави. "Це ілюзія, а ризик зараження (усього регіону) великий", - зазначив Бутті. Він зазначив, що боргова криза легко може поширитися на всю зону євро.
Бутті нагадав, що Єврокомісія та Міжнародний валютний фонд (МВФ) працюють з експертами з Греції, намагаючись знайти вихід зі сформованої ситуації. Бутті вказав, що оприлюднена в липні 2011 р. ініціатива з добровільного участі приватних інвесторів у програмі допомоги Греції - це правильний шлях, хоча на ньому зустрінеться чимало труднощів.
Відзначимо, що увага громадськості знову звернулася до боргових проблем Греції. Напередодні запланованої на сьогодні телеконференції за участю президента Франції Ніколя Саркозі, канцлера Німеччини Ангели Меркель, а також прем'єр-міністра Греції Георгіоса Папандреу політики та економісти активно обговорюють шляхи виходу із становища.
Раніше сьогодні в інтерв'ю радіостанції Баварії генеральний секретар Вільної демократичної партії Німеччини і колега Ангели Меркель з коаліції Крістіан Лінднер заявив, що ніхто не намагається "довести до банкрутства" Грецію або змусити її залишити монетарний союз, незважаючи на те, що Афіни не можуть виконати ряд умов для отримання чергового траншу фінансової допомоги. "На цей випадок необхідно мати ряд інструментів", - зазначив Лінднер, не вказавши, про які саме заходи йдеться.
Тим часом уряд Нідерландів пропонує виганяти з єврозони країни, які порушують бюджетну дисципліну. За словами прем'єр-міністра країни Марка Рюгге, держави, які не можуть виконувати програму з утримання дефіциту бюджету на обумовленому рівні, повинні мати альтернативу залишити блок. З цією позицією згодні й деякі політики з Німеччини.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас