Обама закликав конгрес без зволікання схвалити його план в боротьбі з безробіттям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама закликав конгрес без зволікання схвалити його план в боротьбі з безробіттям

Казна та Політика
127
Барак Обама закликав членів конгресу якомога швидше схвалити пропонований ним закон в боротьбі з безробіттям і стимулювання національної економіки. Президент США внесе документ до Конгресу в понеділок. "У четвер я обіцяв представити цей законопроект. Ось він... Я вношу його в конгрес сьогодні і закликаю партії схвалити його. Тут не може бути політичних ігор", - сказав він, виступаючи в понеділок в Рожевому саду Білого дому.
Президент, що з'явився перед журналістами разом з віце-президентом Джозефом Байденом, який під час виступу тримав у руках роздрукований на папері законопроект. "Цей документ потрібно схвалити якомога швидше. Кошти на його реалізацію у бюджеті є... і я вважаю, що конгрес повинен почати діяти негайно, щоб повернути американців на роботу", - заявив він під оплески представників поліції, пожежників і вчителів, які були присутні на виступі.
Обама оприлюднив свій новий план в боротьбі з безробіттям, підтримці малого бізнесу та стимулювання національної економіки 8 вересня. Документ, загальний обсяг якого в грошовому вираженні становить 447 млрд доларів, передбачає скорочення податкового навантаження на підприємства малого бізнесу, підтримку безробітних та фінансування модернізації інфраструктури. Зокрема, передбачається виділення 65 млрд на підтримку малого бізнесу та стимулювання створення робочих місць у цій сфері економіки і 49 млрд доларів на річне продовження допомоги з безробіття, яка закінчується цього року.
Також президент США пропонує законодавчо затвердити можливість для американців рефінансувати їх іпотечні кредити за ставкою в 4%, що дозволить, на думку адміністрації, кожній американській родині скоротити щорічні витрати на 2 тис. доларів. План Обами містить ряд заходів щодо підтримки так званого соціального сектору: вчителів, пожежників і поліції.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас