Теракти 11 вересня обійшлися США більш ніж в 3 трлн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Теракти 11 вересня обійшлися США більш ніж в 3 трлн доларів

Казна та Політика
351
Газета New York Times підрахувала, у скільки обійдуться США теракти, організовані "Аль-Каїдою" 10 років тому.
Газета наводить дані, що на знищення Всесвітнього торгового центру і Пентагону "Аль-Каїда" витратила близько півмільйона доларів. Для США витрати, пов'язані з ліквідацією наслідків терактів, складуть близько 3,3 трлн дол. або майже 7 млн дол. на кожен долар, витрачений "Аль-Каїдою".
Зокрема, в 55 млрд дол. оцінені втрати і інший фізичний збиток, заподіяний атаками терористів 11 вересня. Ще в 123 млрд дол. експерти оцінили вплив на економіку, а витрати на безпеку досягли 589 млрд дол.
Найбільш значною статтею витрат для США стали військові витрати - вони досягли 1,7 трлн дол. Крім того, до 2016 року включно влада країни на військові цілі, такі, як виведення військ з Афганістану та Іраку, може витратити 223 млрд дол. і 55 млрд дол. відповідно.
Теракти 11 вересня 2001 р. забрали життя майже трьох тисяч осіб. Ще тисячі людей, які брали участь як пожежники і добровольці у ліквідації наслідків терактів, в даний час борються за життя і гідні умови існування - більшість з них захворіли на рак.
Сьогодні, на честь десятої річниці трагедії в Нью-Йорку на так званій Ground Zero відкривається національний меморіал "11 вересня", що являє собою два гранітні басейни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас