Країни G7 закріплять у бюджеті заходи з консолідації державних фінансів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни G7 закріплять у бюджеті заходи з консолідації державних фінансів

Казна та Політика
192
Міністри фінансів і глави ЦБ "великої сімки" домовилися на зустрічі в Марселі (Франція) закріпити на рівні бюджетів заходи щодо консолідації, які стимулювали б економічний розвиток, заявив міністр фінансів Франції Франсуа Баруан, передає РИА Новости.
У зустрічі брали участь Німеччина, Канада, США, Франція, Італія, Японія, Великобританія, а також ЄС, Євроцентробанк та міжнародні фінансові організації, включаючи Міжнародний валютний фонд (МВФ) і Світовий банк.
"Ми вирішили вжити заходів для збереження фінансової стабільності, відновлення довіри (ринків) і підтримки економічного зростання", - сказав Ф.Баруан після закінчення зустрічі глав міністерств фінансів і ЦБ країн "великої сімки".
Він зазначив, що країни G7 "стурбовані ритмами і майбутнім економічного підйому, і це підкреслює необхідність спільних зусиль на міжнародному рівні для підтримки значного, тривалого і врівноваженого економічного зростання".
"Ми всі повинні прийняти і застосувати амбітні плани консолідації бюджетів, які сприяли б економічному розвитку і були конкретно закріплені в рамках бюджету", - заявив глава мінфіну Франції.
Перед початком зустрічі з цього питання у учасників виникли серйозні розбіжності. Зокрема, глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард в п'ятницю закликала держави діяти "негайно і сміливо" для забезпечення економічного підйому. При цьому єврокомісар з економічних та монетарних питань Оллі Рен назвав пріоритетом для Європи оздоровлення бюджету, а міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле зовсім відмовився "боротися з кризою шляхом ще більшого збільшення боргів".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас