Центробанк: економіці ЄС загрожує криза — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк: економіці ЄС загрожує криза

Валюта
1134
Інфляційні ризики в єврозоні ослабли, проте загальна ситуація погіршилася, змушуючи чиновників схвалюючи подальші дії з подолання кризи, що насувається. Про це заявив президент Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше на прес-конференції в німецькому Франкфурті, повідомило агентство Bloomberg
"Економіка Європейського союзу постала перед особливо високою невизначеністю, і посилилися ризики погіршення ситуації", - сказав він.
За його словами, грошово-кредитна політика ЄЦБ залишиться "адаптивною", тому після посилення фінансових проблем у деяких країнах єврозони їхні ринки будуть додатково простимульовані в разі потреби.
"Ми готові забезпечити ліквідність, як робили це в минулому, беручи до уваги потреби банківського сектору", - заявив Тріше.
На тлі уповільнення темпів зростання економіки 17 країн Європейського союзу ЄЦБ зменшив прогноз зростання ВВП регіону на 2011 і 2012 роки на 0,3 відсоткового пункту і 0,4 відсоткового пункту відповідно. Так, зростання ВВП єврозони в 2011 році складе 1,6% проти 1,9%, а в 2012 році - 1,3% проти 1,7%, що прогнозувалися в травні.
Регулятор залишив базову відсоткову ставку на поточному рівні в 1,5% через "зростання ризиків та загальну невизначеність у світовій економіці".
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас