Депозитні вклади українців у гривні перевищують валютні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депозитні вклади українців у гривні перевищують валютні

Кредит&Депозит
329
Пересічні українці принесли до банків від початку року понад 30 мільярдів гривень. Переважну більшість - у нацвалюті. Картину псує лише той факт, що більше зростають суми на рахунках - до запитання. Тобто ті, які можна зняти коли завгодно.
Обсяг гривневих вкладів переважає валютні. Однак цьогорічні темпи притоку депозитів менші, ніж торік. За сім місяців 2010-го система поповнилась грошима громадян на майже 32 мільярди гривень. У 2011-му - на 31,5 мільярд. Банкіри сподіваються на осінь.
"Ми однозначно очікуємо відновлення активності вкладників із осені . Так, як і відновлення аткивності бізнесу. Це пов’язані процеси і вони систематично відбуваються щороку в нашій системі", - каже директор роздрібного бізнесу комерційного банку Марина Нестеровська.
Стриманіші темпи залучення грошей на депозити викликали зниження процентів, зменшення інвестиційних можливостей українців та посилення розмов про девальвацію. Останній чинник найбільш дратівливий. Але, якщо порахувати потенційну вигоду, то гривневий вклад має свій запас міцності завдяки відсоткам.
У курс 8.20 банкіри не вірять. Впевнені, залишиться 8, бо він забезпечений не номінальним, а реальним зростанням ВВП. Хоча й визнають - спотворити їх розрахунки можуть обвали на глобальних ринках.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас