ФРС відзначає занадто повільне відновлення американської економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС відзначає занадто повільне відновлення американської економіки

Казна та Політика
320
Повільне відновлення економіки США за останні тижні так і не отримало прискорення, тим самим викликавши погіршення ситуації в деяких галузях, волатильність на ринках і уповільнення темпів промислового виробництва. Про це йдеться в доповіді Федеральної резервної системи (ФРС) США, передає Reuters.
"Економічна активність продовжує розвиватися стриманими темпами, при цьому в деяких галузях спостерігається ослаблення активності", - говориться в "Бежевій книзі" - скоординованому звіті 12 глав регіональних структур ФРС.
Поряд з цим в доповіді відзначаються такі фактори, що впливають на економіку США: різке падіння акцій з середини липня 2011 р., плутанина після цього і, як наслідок, нерішучі дії інвесторів на ринку. Середнє зростання відзначалося лише в 5 з 12 округів, показники решти охарактеризовані як "дуже стримані".
Крім того, великим потрясінням стали політичні ігри навколо підвищення межі запозичень і відгук найвищого кредитного рейтингу США агентством S&P.
Все вищеперелічене призвело до того, що роботодавці створювали менше робочих місць, ніж могли б, і тим самим підштовхнули безробіття до позначки в 9%.
Разом з тим у ФРС відзначають, що продовжуються чутки і прогнози з приводу консолідованого рішення про терміни збереження "нульової" ставки рефінансування. Нагадаємо, поки оголошено, що такий стан збережеться до середини 2013 року.
В цілому в "Бежевій книзі" зазначається недостатнє зростання економіки, яким незадоволені керівники ФРС. "Ці дані все-таки несуть більше негативу і можуть відповідним чином вплинути на настрої, прогнози і, як наслідок, результат", - прокоментував зміст документа економіст Bank of America Майкл Хадсон.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас