Бойко каже, що смерть Нафтогазу принесе 10-12 мільярдів до бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко каже, що смерть Нафтогазу принесе 10-12 мільярдів до бюджету

Казна та Політика
574
Робота з реформування НАК "Нафтогаз України" буде завершена до 1 січня 2012 року.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко.
"До 1 січня 2012 року ця робота буде завершена в нашій країні", - сказав міністр.
Він також повідомив, що наступного року компанії, які будуть створені, будуть виставлені на приватизацію.
"Надалі ми в наступному році виведемо ці компанії на приватизацію або шляхом ІРО, або шляхом продажу частини пакетів через міжнародні фінансові біржі", - сказав Бойко.
При цьому міністр зазначив, що приватизуватися будуть не контрольні пакети компаній.
"Я маю на увазі "Укргазвидобування", "Трансгаз", "Чорноморнафтогаз", "Укртранснафту" і ще декілька інших", - сказав Бойко.
Він зазначив, що така приватизація дозволить залучити додаткові кошти в обсязі 10-12 мільярдів доларів, які будуть спрямовані на використання систем енергоефективності та збільшення видобутку газу в Україні.
Частково ці кошти будуть використані для погашення зобов'язань перед кредиторами НАК "Нафтогаз України". "Грошей від продажу частини акцій "Укргазвидобування" або "Укртрансгазу" вистачить для покриття всіх кредитів, яких залишиться, за нашими розрахунками, приблизно 7 млрд. доларів", - сказав Бойко.
Як повідомляв УНІАН, у п'ятницю, 2 вересня, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що "Нафтогаз України" після реорганізації припинить своє існування. Він також зазначив, що крім газодобувної, з "Нафтогазу" буде виділена компанія, що займатиметься транзитом газу. При цьому Азаров зазначив, що припинення існування компанії "Нафтогаз України" також є приводом для перегляду чинний газових контрактів з "Газпромом".
Однак, як заявив прес-секретар прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков, перегляд газових угод з Україною можливий лише в разі злиття "Газпрому" з "Нафтогазом", а при реорганізації української газової компанії її правонаступник повинен буде нести зобов'язання перед Росією, виконуючи чинну угоду.
3 вересня в Душанбе Президент України Віктор Янукович заявив, що "Нафтогаз" не буде об'єднуватися з "Газпромом".
За його словами, питання злиття "Нафтогазу" і "Газпрому" не варто розглядати в контексті переговорів щодо зниження ціни на російський газ.
Напередодні прес-секретар прем'єр-міністра РФ Дмитро Пєсков заявив, що російська сторона не має наміру втручатися в плани Києва щодо реформування "Нафтогазу України", але виходить з того, що у компанії повинен залишитися правонаступник за чинними міжнародними угодами.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас