Фесенко: Опозиції не вдасться скасувати пенсійну реформу через КСУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фесенко: Опозиції не вдасться скасувати пенсійну реформу через КСУ

Казна та Політика
326
Скасування прийняття закону про пенсійну реформу через Конституційний Суд, як це планують зробити представники опозиції, є малоймовірним. Таку думку висловив політолог Володимир Фесенко, пише УНН.
"Ніяких просувань у справі скасування опозицією закону про пенсійну реформу через звернення до Конституційного Суду у зв'язку з якимись процедурними неточностями, поки не очікую. Це малоймовірно, поки у нас не зміниться політичний клімат, влада, політична атмосфера. Я не очікую перспектив у перегляді пенсійної реформи чи в її скасування", - зазначив експерт.
Фесенко додав, що є інша проблема, а саме - регулярне недотримання процедури голосування у Верховній Раді.
"Але, якщо говорити відверто, це стосується не лише пенсійної реформи, а практично всіх законодавчих актів. Якщо тут виникне прецедент, що цей законопроект був проголосований неправильно, тоді нам треба скасовувати практично всі законодавчі акти всіх останніх років, причому і тих, які приймалися ще до нинішньої влади", - вважає Фесенко.
Що стосується власне пенсійної реформи, то, за його словами, ця тема не знята з порядку денного. "Я хочу нагадати, що нинішній законопроект - перша фаза пенсійної реформи. Ще необхідно законодавчо закріпити зміни, пов'язані зі створенням другого і третього рівнів пенсійної системи, запуском ринку, пов'язаного з пенсійними фондами. І тут треба дуже ретельно підходити до пошуку оптимальних економічних механізмів того, як працюватимуть недержавні пенсійні фонди. Требатакож визначити, якими будуть державні гарантії для цих фондів. Це величезний пласт роботи", - пояснив політолог.
Фесенко підкреслив, що надалі влада, особливо уряд, повинні більше уваги приділяти інформаційній політиці, роз'яснювати суспільству, що насправді вони роблять. "Закон про пенсійну реформу прийняли, а ті, кого він вже зараз стосується, ті кому вже найближчим часом виходити на пенсію, про нього майже нічого не знають. Більше чуток, ніж правдивої інформації", - зауважив експерт.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас