Капіталізація 14 українських агрокомпаній за липень-серпень зменшилася на 1,4 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Капіталізація 14 українських агрокомпаній за липень-серпень зменшилася на 1,4 млрд дол.

Аграрний ринок
298
Капіталізація 14 українських агропромислових компаній, які котируються на міжнародних фондових біржах, зменшилася на 1,4 млрд дол. протягом липня-серпня 2011 р. Про це йдеться в повідомленні "Українського клубу аграрного бізнесу" (УКАБ).
"Зниження капіталізації лише частково пояснюється погіршенням ситуації на світових фондових ринках, адже аграрні товари на світовому ринку, на відміну від інших видів продукції, не подешевшали. Більше того, акції аграрних компаній інших країн світу, в першу чергу латиноамериканських, росіян і навіть африканських, протягом останніх двох місяців істотно зросли", - зазначив президент УКАБ Алекс Ліссітса.
На його думку, в основі песимізму інвесторів - введення експортних мит на основні зернові культури і невідшкодування ПДВ при експорті зерна.
Нагадаємо, за підрахунками Української аграрної конфедерації, в липні-серпні 2011 р. експорт зерна з України склав близько 1,8 млн тонн, що на 22% менше, ніж за аналогічний період 2010 р. При цьому, згідно із заявою Мінагрополітики, мита на експорт зерна збережуться до кінця 2011 р.
Мито було введено з 1 липня 2011 р. на заміну квотам на експорт зернових.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас