Мінфін Франції: Другого витка рецесії в національній економіці не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Франції: Другого витка рецесії в національній економіці не буде

Казна та Політика
206
Глава Міністерства фінансів Франції Франсуа Баруен відкинув можливість другого витка рецесії в національній економіці. Він повідомив, що не бачить такого ризику, але все ж вказав на необхідність і важливість кроків зі скорочення бюджетного дефіциту. Свою позицію глава французького Мінфіну обґрунтував тим, що уряд країни прагне не тільки економити гроші, а й одночасно заохочувати економічне зростання, передає Associated Press.
У вівторок у французькому парламенті проходять дебати щодо програми суворої економії, яка повинна сприяти зниженню рівня держборгу. Для того щоб мати можливість спонсорувати проблемні периферійні країни єврозони, Франція повинна розібратися з внутрішньодержавними проблемами і забезпечити стабільне відновлення власної економіки, говорять аналітики.
Однак уряд поки що відмовляється від рішучих заходів щодо скорочення витрат, і критики вважають, що програма французької влади недостатньо "тверда" і тому недостатньо ефективна. Уряд Франції вважає таку програму виправданою і запевняє, що більш серйозне скорочення держвидатків призведе до чергового витка рецесії.
Раніше президент Світового банку Роберт Зеллік визнав, що ризик повторної рецесії у світовій економіці існує, хоча, за його словами, такий сценарій розвитку подій малоймовірний.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас