Мінфін має намір додатково відібрати банки для виконання функцій первинних дилерів на ринку ОВДП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін має намір додатково відібрати банки для виконання функцій первинних дилерів на ринку ОВДП

Казна та Політика
200
Міністерство фінансів має намір додатково відібрати банки для виконання ними функцій первинних дилерів на ринку облігацій внутрішньої державної позики.
Про це йдеться в повідомленні Мінфіну.
Заявки на участь в конкурсі банки можуть подавати до 14:00 15 вересня.
Проведення конкурсу заплановано після 14:00 15 вересня.
Претендувати на отримання статусу первинних дилерів можуть банки з ліцензіями на здійснення професійної діяльності на ринку цінних паперів, зі статутним капіталом не менше 10 млн євро і з досвідом торгівлі ОВДП в обсязі не менше 1 млрд гривень.
Результати конкурсу Мінфін планує оприлюднити об 11:00 16 вересня.
Як повідомляло агентство, Мінфін на першому конкурсі 20 серпня 2009 р. відібрав 5 банків для виконання функцій первинних дилерів на ринку ОВДП: ING Bank (Україна), Ощадбанк, Укрсиббанк, "Райффайзен Банк Аваль" і Укргазбанк.
Під час другого конкурсу 10 вересня 2009 р. Мінфін відібрав ще 4 банки: Родовід Банк, ОТП Банк, Унікредит Банк та Ерсте Банк.
Під час третього конкурсу в грудні 2009 року міністерство відібрало банки "Київ" і "Київська Русь", а під час четвертого конкурсу в березні 2010 року - банк "Креді Агріколь".
Під час п'ятого конкурсу 5 серпня 2010 р. Мінфін відібрав Укрексімбанк, Сітібанк і Ощадбанк, а під час шостого конкурсу 6 липня 2011 р. - ВТБ Банк.
Банки зі статусом первинних дилерів зможуть викуповувати ОВДП безпосередньо у Мінфіну і розміщувати їх серед інших учасників ринку.
Первинні дилери, крім участі в розміщенні ОВДП, забезпечують викуп не менше 3% від загального обсягу розміщення держоблігацій протягом кожного півріччя, а також будуть забезпечувати постійні двосторонні котирування за ОВДП.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас