Рада заслухає 9 вересня інформацію Ярошенка про завдані державі збитки від діяльності "Лівели" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада заслухає 9 вересня інформацію Ярошенка про завдані державі збитки від діяльності "Лівели"

Енергетика
765
Верховна Рада заслухає на засіданні в п'ятницю, 9 вересня, інформацію міністра фінансів Федора Ярошенка про збитки, які були завдані державі від діяльності компанії "Лівела" (Полтавська область, дочірнє підприємство ТОВ "Тайстра").
Про це на засіданні погоджувальної ради Ради сказав її голова Володимир Литвин.
З ініціативою заслухати Кабінет Міністрів з цього питання виступив голова фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Микола Мартиненко.
"Пропозиція у нас така: провести "годину уряду" на таку тематику - "Збитки держави від діяльності компанії "Лівела". Причина бездіяльності влади та дії уряду для недопущення безакцизного ввезення товарів в майбутньому". Це, напевно, компетенція міністра фінансів", - сказав він.
Депутат обурився тим, що чинна влада висунула звинувачення колишньому прем'єр-міністру, лідеру партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко і колишньому міністру внутрішніх справ Юрію Луценку в нанесенні збитків державі, і водночас не реагує на нанесення таких збитків під час її роботи.
"У нас є компанія "Лівела", за якою офіційно Антимонопольний комітет визнав, що вона завдала збитків державі тільки за 2010 рік в 5 млрд гривень. І, що ви думаєте, відбувається з цією компанією? Антимонопольний комітет закриває провадження у цій справі, бо вона закрилася, і добро на закриття цієї компанії дала Податкова адміністрація, яка сказала, що до неї претензій не має", - додав він.
Литвин зазначив, що інших пропозицій щодо заслуховування членів Кабміну під час "години питань до Кабінету Міністрів" 9 вересня не надходило, тому Рада заслуховуватиме запропонованого головою фракції НУНС Ярошенка.
Як повідомляло агентство, АМКУ в липні закрив провадження у справі про безподаткове ввезення в 2010 році нафтопродуктів компанією "Лівела" у зв'язку з її ліквідацією
Наприкінці березня 2011 року, тобто після ліквідації компанії, Вищий адміністративний суд відмовив Податкової в перегляді Верховним Судом рішення Вищого адмінсуду від 22 грудня 2010 року, яким було закрито провадження у справі про законність ввезення компанією "Лівела" нафти і нафтопродуктів без сплати акцизу і ПДВ.
"Лівела" ввозила нафтопродукти в Україну з липня по грудень 2010 року.
У вересні-жовтні 2010 частка ввезених цією компанією в Україну нафтопродуктів досягала 50% від загального обсягу імпорту.
З грудня 2010 року компанія припинила безподатковий імпорт.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас