Глава МВС Німеччини: Румунію і Болгарію приймати в Шенген поки рано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава МВС Німеччини: Румунію і Болгарію приймати в Шенген поки рано

Казна та Політика
258
Міністр внутрішніх справ ФРН Ханс-Петер Фрідріх виступає проти часткового прийняття Болгарії та Румунії до шенгенського простору вже незабаром. "Ми ставимося до цього без захвату і, беручи до уваги звіти, які мають швидше негативний характер, як і раніше сумніваємося в доцільності цього кроку", - заявив офіційний представник МВС Йенс Тешке
За його словами, Ханс-Петер Фрідріх найближчими днями має намір обговорити цю тему з європейськими партнерами. Серед іншого, заплановані переговори з колегами з Нідерландів і Франції, повідомив Тешке.
Тим самим внутрішньополітичне відомство в Берліні відреагувало на інформацію, що з'явилася раніше інформацію в ЗМІ. Німецький тижневик Focus і газета Bild повідомила про те, що Німеччина погодиться на частковий вступ Софії і Бухареста в Шенген вже через кілька тижнів. Тим самим з 31 жовтня був би скасований контроль на повітряних і морських кордонах, а з середини 2012 року - на сухопутних кордонах, передає Reuters.
За інформацією видання Bild, два останніх звіти Єврокомісії про забезпечення безпеки на державних кордонах Болгарії та Румунії вселяють занепокоєння про готовність цих країн до вступу в Шенгенську зону. Правоохоронні органи в Софії та Бухаресті не вживають достатніх заходів в боротьбі з організованою злочинністю і корупцією.
На думку заступника голови фракції ХДС/ХСС у бундестазі Гюнтера Крінгса, приєднання двох країн до Шенгенської угоди найближчим часом означало б ризик, який не можна оцінити заздалегідь. "Я настійно раджу не робити зараз навіть першого кроку", - заявив він.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас