Мінекономіки Білорусі: зовнішня торгівля покращиться після введення вільного курсу рубля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки Білорусі: зовнішня торгівля покращиться після введення вільного курсу рубля

Казна та Політика
278
Міністерство економіки Білорусі очікує на покращення зовнішньоторговельних показників після того, як почне діяти вільний курс білоруського рубля, заявив начальник головного управління зовнішньоекономічної діяльності Роман Бродів на брифінгу на п'ятницю на Мінську.
Відповідно до розпорядження президента Білорусі Олександра Лукашенко в середині вересня на білоруській валютно-фондової біржі буде введена друга торгова сесія, де курс валют буде формуватися вільно на основі попиту і пропозиції.
"Підсумки року, і ми це розуміємо, виявляться дещо кращими, ніж ті, які закладали", - сказав Бродів, пояснивши, що після чергового стрибка очікуваного курсу білоруського рубля збільшиться експорт та імпорт знизиться. "Загальний тренд буде на деяке скорочення імпорту і збільшення експорту", - сказав він, відзначивши, що при цьому не очікує на різкі коливання експортно-імпортних операцій.
"Експорт вже наблизився до максимуму, а непотрібний імпорт відрізаний недоліком валюти на внутрішньому ринку", - додав начальник управління.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас