Клюєв: З 2012 року сільгосптехніку в Україні оснастять системами GPS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: З 2012 року сільгосптехніку в Україні оснастять системами GPS

Аграрний ринок
317
Сільськогосподарська техніка в Україні з січня наступного року буде оснащена системами GPS, що дозволить в режимі онлайн відстежувати інформацію про те, як проходять посівні роботи в регіонах України і як проходить збір врожаю.
Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв у ході візиту в державну наукову установу Український НДІ прогнозування та випробування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва ім. Леоніда Погорєлова, передає РБК-Україна.
"З 1 січня наступного року ви будете чітко знати по всій Україні, яка у вас буде врожайність, скільки ви посіяли, скільки не посіяли", - сказав перший віце-прем'єр.
За словами Клюєва, на сьогоднішній день проводиться робота Космічним агентством з оснащення системами GPS необхідної техніки.
"Ми запустили український супутник. Він уже на орбіті.., і тепер сільське господарство з наступного року буде мати всю інформацію. Ви захочете дізнатися, що посіяли в Харківській області, - ви замовили цю інформацію, і в режимі реального часу, в режимі онлайн ви отримаєте цю інформацію", - підкреслив перший віце-прем'єр. За його словами, таке вдосконалення не буде проблемним, оскільки воно не є дорогим.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас