Рубіні: Економічний спад в 2012 році ймовірний на 60% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рубіні: Економічний спад в 2012 році ймовірний на 60%

Казна та Політика
1128
Шанси на входження світової економіки в 2012 році в фазу спаду збільшилися до 60%, заявив один з найбільш впливових економічних аналітиків, професор Нью-йоркського університету Нуріель Рубіні.
"Ми практично вичерпали всі можливі інструменти для запобігання економічному спаду, - зазначив Рубіні. - Уряди вже не здатні врятувати приватні банки, що опинилися в складному становищі, бо самі знаходяться в лещатах кризи суверенної заборгованості".
На думку Рубіні, нова фаза глобальної кризи не мине і Китай, передає ИТАР-ТАСС.
"Я передбачаю потрясіння на внутрішньому ринку Китаю, якщо це не станеться в нинішньому чи наступному році, то в 2013 році в КНР вибухне криза, коли інвестиційний бум зміниться крахом, а китайська економіка впаде", - зауважив Рубіні.
"За моїми розрахунками, китайські банки видали як кредити кілька трильйонів доларів, з яких 30% не будуть повернуті. У результаті банки країни опиняться в складному становищі", - підкреслив американський аналітик.
Раніше МВФ відзначив "досить інтенсивний" процес відновлення економіки в країнах зони євро.
Згідно з прогнозом, за підсумками 2011 року зростання ВВП в країнах зони євро очікується на рівні 2%. У наступному році цей показник дещо знизиться - до 1,7%. Разом з уповільненням темпів зростання ВВП буде знижуватися й зростання інфляції: з 2,6% в нинішньому році до 1,8% у наступному.
Разом з тим, МВФ відзначає, що "банківська система зони євро залишається слабкою", а "боргова криза становить загрозу процесам відновлення як європейської, так і світової економіки". У зв'язку з цим фонд "закликав до реалізації серйозних кроків у національних програмах і до більш систематичних зусиль в зоні євро з відновлення довіри ринків".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас