Експерти: Закриття АЕС в Німеччині негативно вплинуло на економіку країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Закриття АЕС в Німеччині негативно вплинуло на економіку країни

Енергетика
306
Федеральне статистичне агентство Німеччини в опублікованому аналітичному звіті повідомило, що рішення уряду Німеччини про всебічну відмову від атомної енергетики зробило величезний негативний вплив на галузеву структуру енергоносіїв країни, передає "Сіньхуа".
"Значне підвищення імпорту енергоносіїв в результаті падіння подачі електрики після закриття АЕС зрештою позначилося на економіці Німеччини і стало головною причиною зростання ВВП на другий квартал лише на 0,1% в порівнянні з першим кварталом", - говориться у звіті. У звіті наголошується, що обробна промисловість країни в серпні впала до найнижчої позначки за останні два роки. Через несподіване збільшення залежності від палива інших країн, у другому кварталі в Німеччині вперше з'явився зовнішньоторговельний дефіцит.
Нагадаємо, після витоку радіації в результаті землетрусу в Японії в березні, уряд Ангели Меркель вирішив закрити 8 АЕС в країні і повністю відмовитися від атомної енергії до 2022 р. Загальна потужність даних 8 АЕС - 8 тис. МВт, тепер в країні потужність залишилися АЕС менше 13 тис. МВт. Зміни в політиці ядерної енергетики Німеччини викликають загальну заклопотаність через дефіцит електроенергії та підвищення цін на паливо.
За матеріалами:
Сіньхуа
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас