МЗС: Україна визнала нову лівійську владу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС: Україна визнала нову лівійську владу

199
Україна визнала Національну перехідну раду Лівії єдиним законним представником лівійського народу.
"Визнаючи Національну Перехідну Раду єдиним законним представником лівійського народу, Україна звертається до неї з вимогою і надалі забезпечувати безпеку громадян України на території Лівії, включаючи захист дипломатичного персоналу посольства України в Тріполі", - йдеться в заяві МЗС України, поширеному в четвер .
"Україна вітає завершення активної фази військових дій на території Лівії і сподівається на остаточне припинення збройного протистояння, відновлення стабільності та активізацію політичних процесів, кінцевою метою яких має стати створення нової процвітаючої демократичної Лівійської держави", - зазначають в українському МЗС.
Україна закликає нове лівійський уряд тісно співпрацювати з ООН як ключовою інституцією для координації міжнародних дій з налагодження постконфліктного життя в країні. "Ми також маємо намір активно брати участь у відновних процесах, гуманітарної та технічної допомоги лівійцям", - йдеться в заяві.
"З моменту розгортання бойових дій у Лівії в центрі уваги української держави була турбота про життя і здоров'я декількох тисяч українців, які перебували на території цієї північноафриканської країни. Саме на забезпечення їх безпеки були спрямовані наші контакти з усіма учасниками збройного протистояння", - підкреслюють українські дипломати.
Київ високо цінує той факт, що протягом усього періоду конфлікту його обидві сторони намагалися не допустити порушення прав громадян України, частина з яких досі продовжує виконувати місію медичної допомоги постраждалим.
"Багато років український і лівійський народи пов'язували відносини дружби і взаємної поваги. Українська сторона сподівається, що такі відносини будуть зберігатися і в майбутньому. Підтверджуємо готовність надалі поглиблювати всебічне взаємовигідне співробітництво з Лівією", - заявляють в українському зовнішньополітичному відомстві.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас