У Москві вірять, що Україна не зможе перекрити газовий вентиль в Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Москві вірять, що Україна не зможе перекрити газовий вентиль в Європу

Енергетика
517
Міністерство енергетики РФ виключає можливість припинення транзиту російського газу до Європи по території України у зв'язку з розбіжностями Москви і Києва щодо ціни газу для внутрішнього ринку України.
Про це повідомив глава російського відомства Сергій Шматко на зустрічі зі студентами в Московському енергетичному інституті.
"З урахуванням сьогоднішньої політичної дискусії, інтеграції, якщо хочете, політичних процесів між Росією, Україною та Європою, ми виключаємо можливості більш жорсткого сценарію щодо припинення транзиту газу", - сказав Шматко.
Він нагадав, що після конфліктних ситуацій 2009 року Росія і Євросоюз вже створили механізм раннього попередження можливого ​​припинення транзиту.
"Зараз цей механізм створений, він непогано працює, ми його вдосконалюємо. Тому думаю, такі сценарії виключені", - сказав він.
Нагадаємо, що сьогодні прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що вся відповідальність за можливе розірвання газових контрактів ляже "на тих (російських) керівників, які не захочуть прислухатися до наших аргументів".
Також нагадаємо, що напередодні президент РФ Дмитро Медведєв заявив, що "здивований" позицією керівництва України щодо питання про ціну на газ. Він заявив, що знижку на газ країна зможе отримати, тільки якщо вступить до Митного союзу, або якщо продасть Росії свою газотранспортну систему (ГТС). Разом з тим, зазначив Медведєв, він "не втрачає надії" на досягнення відповідних домовленостей з Україною.
Нагадаємо, що раніше високопоставлений чиновник в Кабінеті міністрів повідомив, що Україна вже готова подати до міжнародного суду на "Газпром" через завищені ціни на газ.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас