В Азарова хочуть відмовитися від печаток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Азарова хочуть відмовитися від печаток

Казна та Політика
1313
Відмова від обов'язкового застосування печаток у всіх сферах повинна полегшити не тільки процедуру започаткування бізнесу, а й уникнути низки проблем у його віданні, заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв.
Говорячи про відповідний законопроект, схвалений на засіданні уряду 31 серпня, він повідомив, що пропонується перейти до добровільності використання печаток суб'єктами приватного права, що дозволить спростити і здешевити процедуру відкриття нового підприємства.
Клюєв нагадав, що згідно з останнім рейтингом "Ведення бізнесу", який складається експертами Всесвітнього Банку, за показником "Легкості початку бізнесу" Україна серед 183 країн посідає 118 місце. "Це черговий крок для виправлення ситуації, адже поліпшення оцінки міжнародними експертами процедур відкриття і ведення бізнесу в Україні позитивно вплине на інвестиційну привабливість вітчизняної економіки", - заявив перший віце-прем'єр.
Перший заступник глави уряду України також заявив, що відмова від обов'язкового використання печаток дозволить уникнути зловживань, пов'язаних з легкістю їх підробок, що сьогодні часто використовується в рейдерстві і різних методах шахрайства.
За приклад Клюєв навів проблему передачі печатки від попереднього новопризначеному керівництву, яка отримала вже системний характер. Це часто призводить до суттєвих збитків бізнесу, адже відсутність печатки фактично зупиняє роботу підприємства, заявив він.
На думку Клюєва, відмова від обов'язкового застосування печаток і перехід до обов'язковості зазначення в документах тільки особистого підпису, дозволить уникнути значної частини таких проблем.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас