Україна має намір допомагати Білорусі в будівництві АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна має намір допомагати Білорусі в будівництві АЕС

Енергетика
208
Україна має намір надавати допомогу Білорусі в будівництві атомної електростанції. Про це сказав посол України в Білорусі Віктор Тихонов.
"Білорусь зараз готує до реалізації проект будівництва власної атомної електростанції. Україна, маючи великий потенціал і досвід роботи в сфері атомної енергетики, могла б надати Білорусі як технічну допомогу, так і допомогу в підготовці кадрів для білоруської АЕС, а також поділитися досвідом зі зберігання ядерних відходів на Чорнобильській АЕС", - зазначив він.
Тихонов допустив можливість того, що Україна зможе стати постачальником ядерного палива власного виробництва до Білорусі. "У разі налагодження Україною виробництва палива для АЕС, не виключено, що Україна зможе стати для Республіки Білорусь альтернативним постачальником ядерного палива", - сказав він.
Посол також зазначив, що Україна зацікавлена ​​в організації транзиту електроенергії через територію Білорусі до країн Балтії, зокрема в Литву.
Крім того, Тихонов повідомив, що Україна надала білоруській стороні пропозиції щодо співпраці в будівництві терміналу з регазифікації зрідженого природного газу, однак відповіді Білорусі на цей рахунок поки не надходило.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас