"Одеса - Броди" посилить енергетичну безпеку України та Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Одеса - Броди" посилить енергетичну безпеку України та Білорусі

Енергетика
172
Україна вважає проект транспортування нафти до Білорусі з використанням нафтопроводу "Одеса - Броди" взаємовигідним для України і Білорусі. Про це сказав посол України в Білорусі Віктор Тихонов.
"Україна завантажує власну нафтотранспортну мережу і отримує при цьому додаткові надходження до бюджету, а Білорусь отримує гарантований обсяг нафти. Крім того, початок цього проекту, безумовно, сприятиме посиленню енергетичної безпеки України та Білорусі", - сказав він.
Тихонов також відзначив, що для України цей проект залишається вигідним, незважаючи на можливе скорочення обсягів прокачування нафти через ремонт Мозирського нафтопереробного заводу (Білорусь).
"Україна, згідно з наявною між сторонами угодою, отримує гроші, навіть якщо Білорусь не прокачує нафту. У нас жорстка угода на умовах "прокачувати або плати". Таким чином, навіть у разі припинення прокачування, Україна отримає валюту", - сказав посол.
Тихонов також відзначив, що проектом "Одеса - Броди" створені передумови для початку роботи Євро-Азійського нафтотранспортного коридору (ЄАНТК). Таким чином, на думку посла, проект сприяє утвердженню України як надійного транзитера енергоносіїв на євроазійському енергетичному просторі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас