Греція заперечує, що наймала радників для виходу з єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція заперечує, що наймала радників для виходу з єврозони

Казна та Політика
331
Міністерство фінансів Греції спростувало низку публікацій в місцевій пресі, згідно з якими влада країни найняла провідну адвокатську фірму для вивчення можливостей виходу з єврозони. "Це неправильно, підозріло і абсолютно суперечить рішенням саміту ЄС", - йдеться в заяві Міністерства фінансів.
Раніше впливова афінська газета "Елефтеротіпія" повідомила, що грецький уряд уклав контракт з адвокатською фірмою Cleary, Gottlieb, Steen and Hamilton LLP, щоб вивчити наслідки можливого виходу з Європейського валютного союзу.
Навпаки, заявляють в Мінфіні, фірму найняли для того, щоб реалізувати рішення ЄС від 21 липня, коли Греції пообіцяли 109 млрд євро додаткової допомоги і програму з обміну суверенних облігацій з дисконтом. Обмін та викуп облігацій зі знижкою і були єдиною темою консультацій, йдеться в заяві.
Чутки про можливий вихід Греції з єврозони виникають періодично з 2010 року, коли країна уникла дефолту за зовнішнім боргом лише завдяки стабілізаційним кредитами ЄС і МВФ. В даний час ринки, як і раніше, не вірять у можливості Греції повернутися до довгострокових запозичень: так, ставка за річними грецькими облігаціями підскочила вище 60%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас