Зростання ВВП Німеччини в II кварталі склало 0,1%, як і очікувалося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання ВВП Німеччини в II кварталі склало 0,1%, як і очікувалося

Казна та Політика
109
ВВП Німеччини виріс у другому кварталі 2011 року на 0,1% в порівнянні з попереднім кварталом відповідно до очікувань аналітиків, свідчать попередні дані Федерального статистичного агентства ФРН.
ВВП країни в квітні-червні збільшився на 2,7% щодо другого кварталу 2010 року, як і прогнозували експерти.
Згідно з переглянутими даними, ВВП Німеччини в першому кварталі збільшився на 1,3%, а не на 1,5% порівняно з IV кварталом, і піднявся в річному численні на 4,7%, а не на 5%, як повідомлялося раніше.
Уповільнення темпів зростання економіки Німеччини, найбільшої в європейському регіоні, а також боргова криза на периферії Європи збільшують ризик відновлення рецесії в єврозоні. Крім того, зведений індекс ділової і споживчої довіри в єврозоні знизився в серпні до мінімального рівня з травня 2010 року.
"Ми не очікуємо на зростання економіки Німеччини до початку 2012 року", - заявив головний економіст Joh. Berenberg Gossler & Co. Хольгер Шмідінг. На думку експерта, з фундаментальної точки зору ситуація залишається досить сприятливою, що вказує на можливість відновлення більш сильного і швидкого зростання порівняно з економіками інших країн світу в міру зникнення тимчасових негативних факторів.
Крім того, темпи зростання економіки єврозони сповільнилися до 0,2% у другому кварталі.
Зростання французької економіки у другому кварталі було нульовим, ВВП Італії за той же період виріс на 0,3% в порівнянні з I кварталом, Іспанії - на 0,2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас