Британія відправила літаками до Лівії 227 млн ​​дол. з раніше заморожених активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія відправила літаками до Лівії 227 млн ​​дол. з раніше заморожених активів

Казна та Політика
266
Літаки Військово-Повітряних Сил Великобританії вирушили до Лівії з вантажем готівкових грошей. Сума в 227 млн дол. буде доставлена лівійським повстанцям на гуманітарні потреби і постконфліктне відновлення країни, передає Reuters.
Ця сума, яка піде на виплати працівникам державного сектора, а також на поповнення банкоматів, є частиною розморожених активів, які влада Великобританії має намір повністю передати повстанцям.
Усього Сполучене Королівство розблокувало 1,5 млрд дол. активів уряду Джамагирії, заморожених в березні ц.р. Як повідомив міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг, решта грошей буде незабаром передана Перехідній національній раді (ПНР).
"Повернення грошей лівійському народу - це частина нашого внеску у відновлення країни, де буде дотримуватися законні права та інтереси громадян", - підкреслив Хейг.
Нагадаємо, після того, як лівійські бунтівники за підтримки НАТО захопили більшу частину Лівії, а сам лідер Джамагирії Муаммар Каддафі зник, Рада Безпеки ООН дала "зелене світло" поступовому розблокуванню лівійських активів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас