Податкова обіцяє перевірити ЗМІ чесно і неупереджено — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова обіцяє перевірити ЗМІ чесно і неупереджено

Казна та Політика
129
У план-графік перевірок за I-III квартали поточного року, серед інших суб'єктів господарювання, потрапило 27 засобів масової інформації (торік - 52), повідомив заступник голови ДПСУ Олександр Клименко.
Він зазначив, що в ході перевірок у 2011 році редакціям ЗМІ донараховано 2,6 млн грн податків і зборів, тоді коли минулого року ця цифра становила 3,9 млн грн, передає Корреспондент.biz.
Як говориться в повідомленні на сайті податкової, в судах перебуває п'ять позовів, що заперечують вердикти податківців, - на суму 496,6 тис. грн.
Тим часом, заступник голови ДПС підкреслив, що перевірки не є спробою тиску на медіа або впливу на редакційну політику.
"Мас-медіа - впливовий і неупереджений інструмент формування суспільної думки, і я вдячний їм, в тому числі, і за конструктивну співпрацю з нашою службою", - сказав чиновник.
Однак, додав він, як і всі інші суб'єкти господарювання, ЗМІ повинні платити податки: "Ми також не проявляємо жодної упередженості - в план перевірок нарівні з іншими підприємствами потрапляють тільки ті редакції, які, на думку наших аналітиків, мають ризики з ухилення від оподаткування".
Водночас, він повідомив, що інформація про графік перевірок ЗМІ є відкритою, і оприлюднюється на офіційному веб-сайті Державної податкової служби.
"Тобто, кожен має можливість підготуватися, навести лад у своїх справах і звітності і нічого не боятися", - підсумував Клименко.
Нагадаємо, в листопаді минулого року Державна податкова адміністрація почала постійний моніторинг господарської діяльності телеканалу ТВі через оплату ним 0% податку на прибуток за перше півріччя 2010 року. ТВі розцінювало такі дії як тиск на незалежні ЗМІ.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас