Київ готовий судитися з Росією за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ готовий судитися з Росією за газ

Енергетика
708
Україна має намір вирішити питання про ціну на російський газ в судових інстанціях, у разі якщо домовленості про зниження цін не вдасться досягти на двосторонніх переговорах з Росією, повідомило високопоставлене джерело в українському уряді.
На питання, коли це може відбутися, він не виключив, що такі кроки Україна може вжити до кінця 2011 року.
Згідно з договорами, підписаними Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром", всі спірні питання, пов'язані з поставками російського газу в Україну, вирішуються в Стокгольмському арбітражному суді.
Як раніше повідомлялося, скоротити закупівлю російського газу втричі має намір Україна - протягом декількох найближчих років, заявляв прем'єр Микола Азаров. Як відомо, Україна протягом вже кількох місяців добивається зниження ціни на російський газ. "Час іде, нам необхідно домовлятися, оскільки відсутність домовленостей збільшує навантаження на економіку і на наших людей. Рано чи пізно ми будемо робити якісь дії", - переконаний він.
Грецька газова компанія DEPA домовилася з Газпромом про зниження ціни на газ і скорочення обсягів закупівель, повідомив директор DEPA щодо постачання газу Леонідас Драгатакіс.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас