Влада США перевіряє Oracle за підозрою в дачі хабарів за кордоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада США перевіряє Oracle за підозрою в дачі хабарів за кордоном

Кримінал
435
Американська влада проводить перевірку стосовно Oracle Corp., одного з провідних світових розробників програмного забезпечення, за підозрою в порушенні антикорупційного законодавства при проведенні операцій за кордоном, пише газета The Wall Street Journal з посиланням на інформовані джерела.
За даними джерел видання, вашингтонський офіс Федерального бюро розслідувань і підрозділ міністерства юстиції розслідують кримінальну справу вже близько року, зі свого боку представники Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) також проводять розслідування можливості порушення цивільного законодавства.
Серед іншого влада зацікавилася умовами угод про постачання програмного забезпечення державним органам низки західно- та центральноафриканських країн, і намагається з'ясувати, чи не здійснювали співробітники компанії або особи, які діяли від її імені, незаконних виплат африканським чиновникам, щоб отримати контракти.
Влада США останнім часом приділяє підвищену увагу втіленню в життя антикорупційного законодавства, в тому числі щодо корпорацій. Так, в 2010 році Мін'юст наклав 24 стягнення за такого роду звинувачень проти всього 5 в 2004-му.
З початку року Мін'юст застосував санкції щодо семи випадків порушень. При цьому суми штрафів зростають в геометричній прогресії: якщо в 2004 році компанії сплатили близько $11 млн штрафів, то в 2009-2010 рр. загальна сума стягнень сягнула майже $2 млрд.
У дачі хабарів чиновникам з Генпрокуратури РФ в даний час підозрюються співробітники Hewlett-Packard Co.
У березні International Business Machines Corp. заплатила SEC штраф в $10 млн за цивільним позовом про підкуп чиновників у низці азіатських країн.
Oracle працює більш ніж в 145 країнах. За минулий фінрік, що завершився 31 березня, виручка Oracle в регіоні Європа, Близький Схід і Африка склала $35,6 млрд, на операції в обох Америках припадає близько 50% продажів компанії, ще 16% виручки Oracle отримує в Азії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас