Клюєв доручив місцевій владі прискорити закупівлю зерна в регіональні резерви — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв доручив місцевій владі прискорити закупівлю зерна в регіональні резерви

Аграрний ринок
196
Перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв повчив Раді Міністрів Криму, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям невідкладно вжити заходів щодо прискорення закупівлі зерна в регіональні резерви.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби першого віце-прем'єр-міністра за підсумками селекторної наради з регіонами.
"Керівники обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій повинні прискорити роботу з наповнення державних і створення регіональних резервів зерна", - сказано в повідомленні.
За даними віце-прем'єра, до даного часу до Аграрного фонду надійшло тільки 401 тис. тонн, або 45% передбачених обсягів, всього до державного інтервенційного фонду числиться тільки 523 тис. тонн зерна.
Крім того, Клюєв назвав незадовільною ситуацію з формуванням регіональних зернових ресурсів.
Так, за його даними, станом на 25 серпня в них заготовлено лише 285 тис. тонн продовольчого зерна, при цьому кілька областей до даного часу взагалі не сформували регіональні зернові резерви.
Перший віце-прем'єр-міністр поставив завдання Міністерству аграрної політики і продовольства та керівникам регіонів щодня подавати інформацію керівництву Кабінету Міністрів щодо обсягів наповнення регіональних зернових ресурсів, при цьому Міністерство фінансів має щоденно надавати інформацію про виділення коштів на ці цілі в кожному регіоні.
Також Клюєв доручив забезпечити відповідні умови зберігання зерна врожаю поточного року на зернових складах і посилити контроль Державної інспекції сільського господарства за якістю зерна та умовами його зберігання.
Він поставив завдання забезпечити безперебійні поставки хлібопекарським підприємствам борошна із зерна державного інтервенційного фонду та регіональних ресурсів для недопущення підвищення цін на хліб і хлібобулочні вироби.
Як повідомляло агентство, Аграрний фонд планує закупити за спотовими контрактами 3,2 млн тонн зернових культур врожаю 2011 року.
Станом на 27 серпня 2010 року регіони сформували запас продовольчого зерна обсягом 1 191,1 тис. тонн, що складає 77,8% від плану.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас