Литвин переконаний, що "газової війни" з Росією не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин переконаний, що "газової війни" з Росією не буде

Казна та Політика
196
Голова Верховної ради України Володимир Литвин впевнений, що "газової війни" з Росією, подібної до тієї, що траплялися раніше, вдасться уникнути.
"Жодноъ газової війни з Росією не буде", - заявив він під час зустрічі у вівторок з главами національних парламентських делегацій у Парламентській Асамблеї Євронест.
При цьому Литвин підкреслив, що європейський чинник є консолідуючим фактором для українського суспільства і вітчизняного політикуму і висловив переконання, що парламентський вимір Східного партнерства не стане "черговим короткостроковим проектом, про який забудуть з початком нової політичної кампанії".
Глава українського парламенту повідомив учасникам зустрічі, що Україна продовжує активно працювати над виконанням Плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС, додавши, що "нашим короткостроковим завданням є завершення першої, законодавчої фази плану до кінця поточного року". "Ми будемо наполягати на тому, щоб ведення безвізового режиму між Україною та Євросоюзом розглядалося не як довгострокова, а як невідкладна перспектива", - зазначив Литвин,
Торкаючись питання про формат участі Білорусі в ПА Євронест, Литвин зазначив, що Україна поділяє стурбованість міжнародного товариства щодо внутрішньої ситуації в цій країні, разом з тим заявив, що політика ізоляції Білорусі з боку Євросоюзу не є результативною і не відповідає стратегічним інтересам ЄС. Голова Постійної делегації Верховної Ради України в ПА Євронест Борис Тарасюк повідомив, що наразі продовжується робота над проектами документів, які повинна розглянути у вересні асамблея, в тому числі, над проектом Декларації про Білорусь.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас