Нафта торгується різноспрямовано на новинах із США та Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта торгується різноспрямовано на новинах із США та Лівії

Енергетика
292
Світові ціни на нафту в понеділок рухаються різноспрямовано на тлі виступу голови ФРС Бена Бернанке в п'ятницю, а також повідомлень про можливість відновлення роботи нафтового терміналу в лівійському порту Тобрук, свідчать дані торгів.
Вартість жовтневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 9:12 мск підвищилася на 0,11 долара, або на 0,13% - до 85,48 долара за барель. Ціна жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,35 долара, або на 0,31% - до 111 доларів за барель.
Виступаючи на конференції економістів в американському місті Джексон Хоул в п'ятницю, глава ФРС Бен Бернанке озвучив прогноз про збереження помірного зростання економіки США, однак не сказав нічого про додаткові заходи її стимулювання. Комітет з відкритих ринків, за його словами, продовжить проводити моніторинг поточної ситуації та макроекономічних показників. У той же час "відновлення економіки потребватиме якогось часу, протягом якого можуть бути спади, пов'язані зі збільшенням фінансових ризиків, щодо яких треба зберігати пильність".
"Бернанке сказав як про позитивні, так і негативні фактори в економіці, однак дав зрозуміти, що загалом налаштований оптимістично щодо її довгострокового зростання", - оцінює виступ глави регулятора керуючий директор Commodity Broking Services Pty в Сіднеї Джонатан Барратт, чиї слова наводить агентство Bloomberg. На його думку, певний вплив на ринки робить очікування інвесторами відновлення колишніх обсягів поставок нафти з Лівії.
Раніше в ЗМІ з'явилися повідомлення з посиланням на представника нафтової компанії AGOCO, контрольованої повстанцями, що робота на лівійських родовищах Сарир і Мессла (Sarir and Messla) почнеться в середині вересня, що дозволить в кінці вересня відправити перші партії сирої нафти на експорт з терміналу в порту Тобрук.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас