Лагард: Необхідні термінові заходи з координації зусиль у монетарній політиці для захисту економічного підйому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лагард: Необхідні термінові заходи з координації зусиль у монетарній політиці для захисту економічного підйому

Казна та Політика
255
Нещодавно призначена директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард звернулася до американських і європейських лідерів з рекомендацією вжити термінових заходів з координації зусиль у сфері монетарної політики, зокрема рекапіталізації європейських банків, щоб уникнути нового витка рецесії.
"Події цього літа дають нам зрозуміти ми входимо в нову небезпечну фазу. Ситуація гранично зрозуміла, ми бачимо як крихке відновлення йде під укіс. Висновок - потрібно діяти негайно", - завила Лагард під час свого виступу на щорічній конференції Федерального резервного банку Канзас-Сіті. Глава МВФ особливо підкреслила, що особливістю боргової ситуації є негативний вплив по обидві сторони Атлантики.
Даний виступ став першою значущою заявою Лагард з моменту вступу на посаду директора-розпорядника МВФ. У своїй промові вона також опонувала своєму колезі Жану-Клоду Тріше, голові Європейського Центрального банку, не погодившись з його політикою утримання цін і відходу від фокусування на боргових проблемах.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас