Каддафі, можливо, втік в Алжир — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Каддафі, можливо, втік в Алжир

Казна та Політика
406
Колона броньованих автомобілів напередодні вранці виїхала з лівійського прикордонного міста Гадамес і перетнула кордон з Алжиром, повідомляє в суботу, 27 серпня, єгипетське інформаційне агентство МЕНА з посиланням на лівійських повстанців. Це викликало спекуляції про те, що повалений керівник Лівії Муамар Каддафі, можливо, втік в Алжир.
Згідно з повідомленнями, автоколону до самого кордону супроводжували солдати, вірні Каддафі. У повстанців не вистачило сил і боєприпасів, щоб зупинити кортеж. "Ми думаємо, що в цих автомобілях перевозили високопоставлених лівійських керівників, можливо, Каддафі та його синів", - повідомило агентству МЕНА одне з джерел.
Підтверджень цієї інформації з Лівії та Алжиру поки немає. Уряд Алжиру відмовляється визнавати Національну перехідну раду лівійських повстанців, намагаючись підтримувати найсуворіший нейтралітет в лівійському конфлікті, відзначає агентство AFP.
Тим часом авіація НАТО після успіхів лівійських повстанців у Тріполі завдає бомбових ударів по прибережному місту Сирт - рідному місту Муамара Каддафі, яке все ще перебуває під контролем сил, вірних поваленому режиму. Як повідомив 27 серпня представник НАТО в Брюсселі, удари були завдані по 15 військових автомобілях, двох армійських базах і одному спостережному пункту армії Каддафі. Лівійські повстанці готуються атакувати Сирт.
У столиці Лівії Тріполі 27 серпня було спокійно. Вночі лунали лише окремі вибухи і було чути спорадичні перестрілки. Один з командирів повстанців визнав, що він і його бійці не знають, де решта солдатів, вірних Каддафі. Напередодні ввечері повстанці оголосили, що вони контролюють 95 відсотків території Тріполі, солдати Каддафі залишаються лише в кварталі Абу Слім.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас