Українське зерно скоро буде ніде зберігати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українське зерно скоро буде ніде зберігати

Аграрний ринок
750
Україна може зіткнутися з дефіцитом потужностей зі зберігання врожаю через низькі темпи експорту зерна на початку поточного сезону, вважають експерти асоціації "Український клуб аграрного бізнесу".
Як відзначається в прес-релізі УКАБ, за липень-серпень Україна реалізувала на зовнішні ринки лише 0,9 мільйона тонн зерна, що майже в 4 рази нижче звичайних темпів експорту в цей період.
Невеликий експорт асоціація пов'язує з дією в Україні вивізних мит на зернові, які роблять українське зерно неконкурентоспроможним на світовому ринку.
Як повідомлялося, Україна з 1 липня до 1 січня 2012 року ввела мито на експорт пшениці (9%, але не менше 17 євро за тонну), кукурудзи (12%, але не менше 20 євро за тонну) і ячменю (14 %, але не менше 23 євро за тонну).
Учасники аграрного ринку неодноразово висловлювалися проти введення мит на експорт зерна, заявляючи, що це призведе до значного зниження внутрішніх цін на нього та збитків аграріїв. За останніми прогнозами Мінагропроду України, урожай зерна в країні в поточному році перевищить 50 мільйонів тонн, тоді як минулого року Україна зібрала 39,3 мільйона.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас