Фінансування державних програм в Білорусії скорочено на 2 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансування державних програм в Білорусії скорочено на 2 млрд доларів

Казна та Політика
217
Фінансування державних програм у Білорусії скорочено на 10 трлн білоруських рублів (2 млрд доларів), повідомив у п'ятницю на брифінгу начальник Головного управління макроекономічного аналізу та прогнозування Мінекономіки Білорусії Антон Довговічний. Він зазначив, що уряд шукає можливість скоротити фінансування держпрограм ще на 4,5 трлн білоруських рублів (близько 1 млрд доларів).
"Треба утиснутися ще на 4,5 трильйона рублів, тому що ми витрачаємо більше, ніж виробляємо", - сказав Довговічний. Він додав, що скоротити фінансування держпрограм вдалося за рахунок обсягів пільгового кредитування населення.
Компенсувати скорочення певною мірою міг би іноземний капітал, але його приплив у цьому році склав близько одного мільярда доларів, зазначив Довговічний. "Причому значну частину - 0,6 мільярда доларів - склали реінвестовані доходи", - сказав представник Мінекономіки.
Він також не дуже оптимістично оцінив приплив інвестицій в країну. "Інвестори сприймають нинішню ситуацію як ризиковану. Причина - множинність курсів валюти", - сказав Довговічний
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас