Французи проти повернення екс-глави МВФ Стросс-Кана в політику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французи проти повернення екс-глави МВФ Стросс-Кана в політику

Казна та Політика
311
Більшість французів проти повернення Домініка Стросс-Кана в політику після того, як суд зняв з нього всі звинувачення в спробах зґвалтування.
Згідно з дослідженням, проведеним соціологами CSA, 53% опитаних не хочуть, щоб колишній глава МВФ грав у найближчі місяці будь-яку роль у політиці країни, якій у квітні 2012 року належить обрати нового президента. До арешту в травні Стросс-Кан вважався фаворитом у боротьбі за президентський пост.
У вівторок Верховний суд Нью-Йорка зняв з нього звинувачення в сексуальних домаганнях і спробі зґвалтування покоївки нью-йоркського готелю, формально закривши процес над колишнім главою МВФ. Процес коштував політику поста глави Міжнародного валютного фонду і не дозволив йому вчасно зареєструватись для участі в попередніх виборах кандидата в президенти від опозиційної партії соціалістів.
Лише 23% з опитаних сказали, що проголосували б за Стросс-Кана на попередніх виборах Соціалістичної партії, і лише 19% сказали, що Стросс-Кан має поповнити лави кандидатів на пост президента, передає Reuters.
Історії про сексуальні домагання вплинули на імідж Стросс-Кана не найкращим чином, і, на думку політичних аналітиків, тепер він навряд чи буде претендувати на головну роль у передвиборній гонці або намагатися зайняти пост в уряді. Однак його повернення у Францію може посилити становище соціалістів, які збираються провести в четвер партійну конференцію.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас