Гельмут Коль розкритикував прийняття Греції в єврозону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гельмут Коль розкритикував прийняття Греції в єврозону

Казна та Політика
218
Колишній канцлер Німеччини Гельмут Коль в інтерв'ю виданню Internationale Politik заявив, що прийняття Греції в єврозону було великою помилкою, і що, якби він очолював німецький уряд, Німеччина ніколи б не дала на це своєї згоди.
Заднім числом, проте, за словами Коля, ситуацію не виправити, і тепер Німеччина повинна зробити все можливе для порятунку Греції від дефолту. "У нас немає іншого вибору, якщо ми не хочемо, щоб Європа розвалилася на частини", - зазначив він.
За словами Коля, у даній ситуації європейцям треба діяти рішуче і прийняти "пакет довготривалих, збалансованих і вільних від будь-якої ідеологічної прихильності заходів, щоб знову вивести Європу і євро на правильний шлях і забезпечити їх майбутнє".
Колишній канцлер також піддав різкій критиці нинішній зовнішньополітичний курс Німеччини. "Ось вже протягом кількох років Німеччина перестала бути якоюсь значущою величиною. Я питаю себе, за що вона виступає і чого, власне, хоче", - зазначив Коль.
Те, що президент США Барак Обама під час свого останнього європейського турне не відвідав Німеччину, Гельмут Коль вважав тривожним знаком. "Нам требабути обачнішими, якщо ми не хочемо програти все, що маємо. Необхідно терміново повернути собі репутацію колишньої надійності", - заявив він
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас