Золото серйозно падає в ціні після виходу сильної статистики щодо економіки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото серйозно падає в ціні після виходу сильної статистики щодо економіки США

Банківські метали
1898
Вартість золота в середу серйозно знижується після виходу статданих щодо обсягів замовлень на товари тривалого користування в США, які виявилися значно кращими від прогнозів, свідчать дані бірж.
Грудневий ф'ючерс на золото під час електронних торгів у Нью-Йорку на біржі Comex на 19:00 мск подешевшав на 4,31%, до 1781 долара за тройську унцію.
Обсяг замовлень на товари тривалого користування в США в липні 2011 року збільшився на 4%, або на 7,7 млрд доларів, у порівнянні з червнем - до 201,5 млрд, значно кращими від прогнозів аналітиків. Сильна статистика підштовхує інвесторів до того, щоб вкладати кошти в ризикові активи, тим самим зменшуючи привабливість надійних активів, зокрема золота.
Раніше золото дешевшало на корекції після рекордного зростання, що було пов'язано зі збільшенням фондових індексів США на 4% у вівторок. Інвестори сподіваються, що ФРС вдасться до нових заходів стимулювання економіки США, про які оголосить глава регулятора Бен Бернанке на конференції в місті Джексон-Хоул в п'ятницю.
Негативну динаміку цін на дорогоцінний метал можна пояснити прагненням інвесторів зафіксувати прибуток, яке цілком природно, особливо враховуючи рекордне зростання золота минулого тижня, вважають аналітики VTB Capital у Лондоні, яких цитує агентство MarketWatch.
Зростання цін на золото в 2010 році на 30% було рекордним, за перше півріччя 2011-го метал подорожчав на 5,3%, в липні підвищення його вартості склало 8,5%. Десятирічний період зростання вартості металу став найтривалішим періодом збільшення ціни, принаймні, з 1920 року.
Основними факторами підтримки вартості золота, яке розглядається інвесторами як більш надійна альтернатива нестабільним валютам і схильним до серйозних коливань акціям компаній, залишаються боргова криза в Європі і прискорення інфляції в різних країнах.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас