Суд в десятий раз залишив Тимошенко під арештом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд в десятий раз залишив Тимошенко під арештом

Кримінал
368
Печерський районний суд м. Києва не задовольнив клопотання захисту екс-прем'єр-міністра, голови партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко про зміну їй запобіжного заходу зі взяття під варту на будь-яку іншу, не пов'язану з арештом. Таке рішення оголосив суддя Родіон Кірєєв, повернувшись з дорадчої кімнати, передає кореспондент РБК-Україна.
Суд послався на відсутність підстав для задоволення заявленого клопотання. Суд оголосив перерву в судовому засіданні до 9:30 25 серпня.
Раніше Печерський районний суд м. Києва вивчив два і приступив до вивчення третього тому кримінальної справи стосовно екс-прем'єр-міністра, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Суд вивчив близько 500 з близько 5 тис. сторінок.
У ході дослідження матеріалів справи у захисту Тимошенко періодично виникають заяви і клопотання, але суд не ставить їх на розгляду, оскільки раніше затвердив порядок дослідження матеріалів справи. Згідно цього порядку всі заяви і клопотання будуть розглянуті після дослідження всіх матеріалів справи. Проте, один документ на прохання захисту суд все ж озвучив повністю.
Раніше суд залишив заяву захисту екс-прем'єр-міністра, голови партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко про відвід головуючого судді Родіона Кірєєва без розгляду.
Суд розцінив заяву захисника Тимошенко адвоката Олександра Плахотнюка про відвід головуючого у справі судді, як спробу затягнути процес. Разом з цією заявою через канцелярію суду адвокат Микола Сірий подав клопотання про зміну запобіжного заходу його підзахисної, яке суд розгляне пізніше в ході судового засідання.
Нагадаємо, що на вчорашньому засіданні суд в дев'ятий раз залишив без задоволення клопотання захисту Тимошенко про зміну їй запобіжного заходу на будь-яку інший, не пов'язаний з утримуванням під вартою. Суд послався на відсутність нових обставин, які служили б причиною зміни запобіжного заходу.
Також у понеділок суд перейшов на нову стадію судового процесу, а саме до стадії дослідження матеріалів кримінальної справи. Суд почав оголошувати документи, які, на думку суду, сприятимуть встановленню істини в судовому процесі.
Вчора Печерський суд вивчив 200 з близько 5000 сторінок матеріалів кримінальної справи проти екс-прем'єр-міністра. Раніше, в ході дослідження матеріалів справи, захист виявила невідповідності в матеріалах справи, які має суд, з копіями захисту. Разом з тим, на прохання захисту Юлії Тимошенко оголошувати деякі документи повністю, суд відмовив, пославшись на те, що всі клопотання і заяви сторони зможуть зробити після дослідження матеріалів справи в залі судового засідання.
У відповідь на скарги підсудної на погіршення стану, фахівці МОЗ України провели огляд екс-прем'єр-міністра, і було встановлено, що стан пацієнтки задовільний. "Фахівцями надані рекомендації щодо режиму харчування. Подальше медичне спостереження проводити за місцем перебування", - йдеться в повідомленні.
Крім того, за даними Державної пенітенціарної служби України, санітарний стан камери СІЗО, де утримується Юлія Тимошенко, відповідає правилам санітарії та гігієни.
Генпрокуратура звинувачує Тимошенко у перевищенні посадових повноважень при підписанні в 2009 р. контракту на поставки російського газу і заподіяння збитків країні на суму 1,5 млрд грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас