Нерухомість у Великобританії продовжує дешевшати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нерухомість у Великобританії продовжує дешевшати

Казна та Політика
311
Другий місяць поспіль ріелтори відзначають падіння запитуваних цін, що побічно свідчить про те, що вартість британського житла залишається сильно завищеною.
Протягом цілого року обсяги продажів житла трималися на досить низькому рівні, запитувані ціни на житлову нерухомість поступово підвищувалися, а середня ціна здійснюваних операцій практично не змінювалася. З початку літа, за даними порталу Rightmove, все більше число приватних власників і ріелторів готове задовольнитися меншим прибутком.
За останній місяць запитувані ціни впали на 2,1%. Нагадаємо, що в липні падіння склало 1,6%. Середня сума, яку власники хотіли б виручити за свої об'єкти, тепер становить £ 231543 (€ 270 943). При цьому ціна житла в момент укладання угоди виявляється ще на 14% нижчою - £ 203528 (€ 238 160). Такі дані за останній місяць були офіційно опубліковані Департаментом у справах громад і місцевого самоврядування (DCLG).
Як зазначає BBC, розрив між запитуваними цінами і остаточною вартістю об'єктів при укладенні договору купівлі-продажу стає ще очевиднішим, якщо взяти до уваги дані індексу вартості житла, що складається компанією Halifax. Її співробітники відзначають, що середня вартість житла зараз досягла £ 163981 (€ 191 884), тоді як бюро Nationwide називає суму, рівну £ 168731 (€ 197 442). Таким чином, власники і їхні агенти з нерухомості можуть переоцінювати житло більш ніж на 41%. Як раніше повідомляв портал Prian.ru, аналітики вважають, що в цих умовах прогнози на майбутнє для ринку нерухомості Великобританії залишаються туманними.
У таких умовах продавці, число яких досить обмежене, намагаються співвіднести свої запити до вимог дуже незначної кількості покупців. Незважаючи на достатню мотивацію з боку перших і платоспроможність другий, людям важко знайти щось підходяще. У багатьох регіонах країни обсяг угод із продажу житла залежить від тієї кількості власників, які можуть собі дозволити виставляти свої об'єкти за цінами істотно нижче ринкових.
Поки пересічні власники і покупці ще придивляються один до одного, престижна нерухомість у центрі Лондона і дорогих передмістях продовжує привертати увагу заможних громадян з усього світу, в тому числі і з Росії. За даними The Daily Mail, один з шикарних особняків із земельною ділянкою площею понад 200 акрів (майже 80 га), загальною вартістю майже £ 140 млн (€ 163 млн), нещодавно придбав невідомий російський олігарх.
Старовинна резиденція Park Place в Оксфордширі, що дісталася нашому співвітчизнику, може похвалитися більш ніж 300-річною історією. Одним з її попередніх власників був принц Уельський Фредерік - старший син короля Георга II, який правив Британією з 1683 по 1760 рік. Після укладення цієї угоди особняк Park Place став найдорожчою житловою нерухомістю Великобританії, потіснивши з першого рядка рейтингу апартаменти One Hyde Park вартістю £ 136 млн (€ 159 млн), які були продані раніше цього року.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас