Експерт: Російські нафтові компанії можуть не допустити до відновлення робіт у Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Російські нафтові компанії можуть не допустити до відновлення робіт у Лівії

Енергетика
491
Російські нафтові компанії не будуть допущені до відновлення робіт у Лівії, якщо повстанцям і НАТО вдасться повалити режим Муаммара Каддафі, вважає глава російсько-лівійського ділового союзу Арам Шегунц.
"Ми втратили Лівію остаточно. Нам не дадуть зелене світло, і якщо хтось думає по-іншому - це обман", - сказав він в інтерв'ю агентству Reuters.
Російські компанії "Газпром", "Газпромннафта" і "Татнафта" вклали сотні мільйонів доларів в освоєння нафтових і газових родовищ в Лівії, але через початок військових дій проти режиму Каддафі змушені були припинити роботу в країні.
Москва критикувала військову операцію НАТО в Лівії і не підтримала резолюцію ООН, що санкціонував військову операцію проти режиму Каддафі. Проте пізніше слідом за лідерами західних країн РФ закликала Каддафі відмовитися від влади.
Цієї неділі лівійські повстанці увійшли до столиці країни Тріполі. Повстанці сподіваються, що країні вдасться відновити видобуток нафти, щоб скоротити брак палива і, ймовірно, частково відновити поставки на світові ринки. До війни Лівія добувала близько 1,6 млн бар. нафти на добу, майже 2% світового видобутку.
Зазначимо, що в Бенгазі не відкидають можливого перегляду контрактів в нафтовій сфері, причому не тільки з Росією, а і з Китаєм і Бразилією. Втім, повстанці рано починають опікуватися такими питаннями, адже Тріполі вони ще не захопили. Син Каддафі Саїф аль-Іслам заявив, що заколотники потрапили в "пастку" в Тріполі, урядові війська "зламали їм хребет". Західні ЗМІ повідомляють, що повстанці покинули раніше захоплені позиції в столиці.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас