Китай закликав Лівію захистити свої нафтові інвестиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай закликав Лівію захистити свої нафтові інвестиції

Енергетика
580
Китай у вівторок закликав Лівію захистити свої нафтові інвестиції в цій країні. Заступник глави департаменту торгівлі Міністерства комерції КНР Вень Жонлянь сказав на прес-конференції, що торгівля в нафтовій сфері є вигідною обом країнам. Ці слова прозвучали після того як у понеділок чиновник лівійської опозиції попередив, що китайські, російські і бразильські нафтові компанії можуть понести втрати після повалення Муаммара Каддафі, передає Reuters.
"Китайські інвестиції в Лівії, особливо в нафтовій сфері, є одним з аспектів взаємного економічного співробітництва між Китаєм і Лівією, і ця співпраця у взаємних інтересах обох народів", - сказав Жонлянь.
"Ми сподіваємося, що після повернення до стабільності в Лівії, країна продовжуватиме відстоювати інтереси і права китайських інвесторів, і ми сподіваємося на продовження інвестицій та економічного співробітництва з Лівією в майбутньому", - підкреслив він.
Нагадаємо, вчора офіційний представник нафтової компанії повстанців Agoco заявив, контракти в нафтовій сфері з китайськими, російськими та бразильськими компаніями можуть бути переглянуті. Це зумовлено тим, що ці країни раніше виступали проти жорстких санкцій щодо Каддафі і наполягали на розширенні переговорів між сторонами конфлікту в Лівії. Проте пізніше Китай зблизився з лівійськими бунтівниками, посилаючи в Бенгазі парламентарів для переговорів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас