Лазаренко відмив у США 21 млн. доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лазаренко відмив у США 21 млн. доларів

Кримінал
934
Екс-помічник американського прокурора Марта Берш заявила, що колишній прем'єр України Павло Лазаренко відмив у США 21 млн. доларів.
"Це те, що ми довели. Було відмито більше, але перед судом він постав за 21 мільйон. Це гроші з різних джерел", - уточнила вона, передає Українська правда.
За її словами, Лазаренко купив за кеш будинок в Новато (місто неподалік Сан-Франциско) за 6,75 млн. доларів. Крім того, екс-прем'єр робив багато транзакцій через електронні системи переказів.
Як відомо, перший обвинувальний висновок щодо Лазаренка від імені прокуратури США містив кілька інших пунктів, в тому числі там фігурувала і Юлія Тимошенко. Але потім суддя їх скасував. Берш уточнила, що суддя скасував ці пункти під час суду у відповідь на запит адвокатів Лазаренка.
"Тимошенко і Лазаренко створили схему обману українців шляхом перерахування грошей, отриманих ЄЕСУ за газ, на рахунки Лазаренка в Швейцарії. Але в процесі розслідування ми зіткнулися з проблемою, тому що Росія не співпрацювала з нами. Щоб довести схему Тимошенко і Лазаренка з обману українців, ми мусили провести допити на території Росії, у тому числі колишнього керівника "Газпрому" Рема Вяхірєва. Тому всі пункти щодо Тимошенко були скасовані", - додала Берш.
Павло Лазаренко перебував під арештом у США з березня 1999 року. 14 червня 2003 р. він був звільнений під заставу.
1 жовтня 2008 р. екс-прем'єр вирішив повернутися в американську в'язницю, пояснивши це метою зберегти своє життя.
25 серпня 2006 р. окружний суд Сан-Франциско засудив Лазаренка до 108 місяців ув'язнення і штрафу в 10 млн. доларів за відмивання грошей і продаж за кордон майна, отриманого незаконним шляхом при веденні справ на посаді прем'єр-міністра України.
Раніше Лазаренко звинувачувався у відмиванні 114 млн. доларів через американські банки.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас