АМКУ розпочав розслідування на ринку скрапленого газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ розпочав розслідування на ринку скрапленого газу

Енергетика
290
Антимонопольний комітет почав дослідження цінової ситуації на ринку скрапленого газу.
Про це йдеться в повідомленні АМКУ.
Комітет проводить дослідження на предмет дотримання учасниками ринку скрапленого газу вимог конкурентного законодавства.
Згідно з повідомленням, підставою для дослідження стало підвищення цін на скраплений газ в середньому на 17%.
За словами виконуючого обов'язки голови антимонопольного комітету Рафаеля Кузьміна, вимоги про надання пояснень щодо цінової ситуації були направлені найбільшим вітчизняним виробникам скрапленого газу - нафтовидобувній компанії "Укрнафта", дочірньому підприємству Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" "Укргазвидобування", компанії "Укртатнафта" (Кременчуцький нафтопереробний завод, Полтавська область).
У разі доведення факту вчинення антиконкурентних узгоджених дій на ринку порушникам загрожують штрафні санкції до 10% річного доходу.
Як повідомляло агентство, 2 липня Кабінет Міністрів схвалив меморандум між урядами України та Азербайджану про співробітництво в організації поставок скрапленого природного газу (СПГ) на територію України.
6 липня державне підприємство "Національний проект LNG-Термінал" оголосило тендер на розробку техніко-економічного обґрунтування будівництва терміналу з регазифікації скрапленого природного газу в Україні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас